Indien U foutmeldingen krijgt bij het inloggen in FTP in actieve modus, ligt het probleem meestal bij uw virusscanner / firewall.
U krijgt dan de volgende melding:
(deze is in het engels)
"500 PORT/EPRT <Active mode/Extended Active mode> is not supported. Use PASV/EPSV instead of this"

De melding roept je dus op om passieve modus te gebruiken, die op sommige servers weer niet werkt.

Het is een bekend fenomeen met virusscanners die ook een firewall ingebouwd hebben , zoals Kaspersky Internet Security.
je moet dus eenvoudig het programma toegang geven tot actieve FTP

Hier de stappen die u moet doen indien U Kaspersky Internet Security heeft.
Deze stappen hebben betrekking op de versie 2016, het kan dus inmiddels gewijzigd zijn.

1. Ga naar de instellingen van kaspersky, ga naar bescherming, klik op firewall, zorg dat het vinkje sta Active FTP toe aanstaat.
2. Klik vervolgens op applicatie regels in hetzelfde venster en zoek in de lijst naar WINSCP (of het programma dat u voor FTP gebruikt). Wellicht moet U eerst alle applicaties uitklappen
3. Rechtsklik op het programma en kies voor details. Ga vervolgens naar het tabblad uitzonderingen en zet alle vinkjes aan en klik OK.
4. Rechtsklik nogmaals op WINSCP en ga voor netwerkregels, kies voor toestaan
5. Rechtsklik nogmaals op WINSCP en ga voor restricties "Vertouwd". Je ziet nu dat het icoontje nog groener wordt.

Daarna kan je alle vensters sluiten.

LET OP: aangezien je nu een programma alle rechten hebt gegeven op je firewall en virusscanner, zorg ervoor dat je updates uitsluitend download via hun officiele site van winscp.net
gebruik dus geen "gratis software download sites" of iets dergelijks.