Er zijn meerdere manieren om met FTP te verbinden.
De hoofdgroepen zijn Active (actief) en Passive (passief)
Verbind naar ftp.jesitenaam.nl

Bij JoesHosting werken we over het algemeen met de standaard ingestelde PASSIVE mode, hier hoef je niets voor in te stellen.

Op sommige servers echter werkt passive mode niet. Dit heeft te maken met de security instellingen op de betreffende server.
Je krijgt dan een foutmelding over het niet op kunnen halen van een mappenlijst

In dat geval moet je de verbinding instellen in active mode.

Voor WINSCP moet je darvoor het volgende doen.

Voor de verbinding die je had willen maken in passive mode.
1. Klik op bewerken
2. Klik op geavanceerd
3. Klik links op connectie
4. Haal het vinkje bij passive modus weg
5. Klik op OK.
6. Klik op opslaan.

Je kunt nu inloggen